Your friendly host

.EU domeinnamen: registreer nu

Is uw .eu domeinnaam nog beschikbaar?

.EU domeinnaam registreren: algemene informatie

De .EU domeinnaam extensie is de norm voor domeinnamen met een Europese uitstraling. We zetten even de belangrijkste feiten op een rijtje:

  • De .EU domeinnamen worden officieel ondersteund door de Europese Commissie. Het beheer ervan is door de Commissie toegekend aan de in Brussel gevestigde organisatie EURid.
  • Registratie kan uitsluitend via een van de officiële registrars (agenten) van EURid. Indigo Productions is officieel registrar van .EU domeinnamen, erkend door EURid.
  • Bedrijven, organisaties en privé personen in Europa gevestigd kunnen vrij een of meerdere .EU domeinnamen aanvragen.
  • De vrije registratie van .EU domeinen is mogelijk sinds april 2006. Er zijn al miljoenen .EU domeinnamen geregistreerd.

Waarom een .EU domeinnaam?

Een .EU domein is aangewezen voor iedereen die aan zijn identiteit (bedrijfsnaam, merknaam, productnaam, organisatie, instantie, activiteit...) een brede weerklank wil geven op internationaal niveau.

Omdat het .EU domein een officiële ondersteuning van de Europese Commissie geniet, wordt verwacht dat het de belangrijkste en meest prestigieuze extensie op Europese schaal wordt.

In de eerste plaats in Europa, maar zeker ook daarbuiten, staat een .EU domeinnaam daarom borg voor een internationale uitstraling met een grote herkenbaarheid. Een .EU domeinnaam creëert automatisch een imago van professionaliteit en vertrouwen op.

Ook de grote zoekmachines zullen met de belangrijke status van de .EU domeinnamen rekening houden. In Europese landen zal een .EU domeinnaam dan ook een groter belang hebben dan een .COM of een landelijke domeinnaam en hoger gerangschikt worden.

Door de hoge verwachtingen die rond de .EU domeinnamen bestaan, is er een grote vraag naar nog vrije .eu domeinnamen. Iedereen die denkt voordeel te hebben bij een .EU domein doet er daarom goed aan zo snel mogelijk te registreren. Bij de registratie wordt namelijk gewerkt met het “eerst is eerst” principe.

Zorg er dus voor dat niemand u voor is!

Wie kan een .EU domeinnaam registreren?

Iedereen die gevestigd is in de Europese Unie kan een .EU domeinnaam registreren. Dit geldt zowel voor bedrijven, organisaties als personen.

Hierbij wordt uitgegaan van het “eerst is eerst” principe. Wie als eerste een domeinnaam die nog vrij is aanvraagt, krijgt hem ook toegewezen..

IndigoProductions.be is erkend .EU registrar.

.eu domeinnamen Faq